[O1] JAKIE DYSTANSE DO KÓŁ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

kombinuję jak narazie .... zalogowana już jestem ....a można się tam jakoś znaleźć ?

[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 22:06 ]
    już widzę
  • Maru 123
    RS
    • 2008
    • 4660

W moim "garażu" trwa zbrojenie sie na wiosnę-kompletuje graty tzn. mam juz alu 17'' z grygim dogasuje temat sprężyn od RSa, wkrótce kupię amory i tak się zastanawiam czy nie warto byłoby jeszcze do tego dorzucić jakichś dystansów żeby troszeczkę auto wizualnie poszerzyć żeby ciut ciekawiej się prezentowało. :roll: 8)

i teraz moje pytania:
    1.jakie dystanse zastosować? nie zależy mi na tym żeby mój szkodnik wyglądał jak rozjechana gruba żaba chcę tylko delikatnie poszerzyć rozstaw kół

2. ma może ktoś jakieś foty przed i po założeniu dystansów ?

3.czym się kierować przy zakupie?

4. czy zamontowanie dystansów nie wpływa na skrócenie żywotności np piast czy łożysk w kołach? :roll:
    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• adamo64
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2008
      • 177

Ad.4 wpływa negatywnie :|

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

adamo64, No właśnie taego się obawiałem ech...
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• mrsojer
          Drive
          • 2010
          • 76

Odgrzewam temat.
          Czy przy oryginalnych felgach 17 do Octavii II FL dołożenie 20 mm dystansu na tył z kołnieżem centrującym, sprawdzi się czy będzie przycierać biorąc pod uwagę obniżające spręzyny -35mm.

Pozdrawiam.

Komentarz

• paulob1
            Rider
            • 2008
            • 470
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam wszystkich.
            Nie wiem, czy moja wypowiedź coś tu wniesie, ale ja poszerzałem rozstaw kół w moim pierwszym samochodzie w 1998 roku, którym był Polonez MR'93 i więcej mi takie zabawy do głowy nie przyszły, jak po niecałych 3 miesiącach trzeba było półosie wyciągać.
            Sam mam aktualnie "na stanie" O1 MR'08 i nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy zakładać dystanse.Wolałbym dobrać odpowiednie felgi, które przy innym odstawieniu (ET) dadzą dokładnie ten sam efekt.
            A tak poza tym, to wydawałoby się, że to temat raczej do działu "Tuning i modyfikacje".... czyż nie?

Komentarz

Pracuję...